Вівторок, 30.04.2024, 04:02
Вітаю Вас Гість | RSS



Комунальна установа "Підгаєцький методичний кабінет" 
Підгаєцької районної ради Тернопільської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:06
Творчість об`єднує і надихає!

Творчість об`єднує і надихає!

З самого початку карантину вихованці Підгаєцького центру дитячої та юнацької творчості, учні закладів загальної середньої освіти Підгаєччини не сиділи без діла, а активно готувалися до онлайн-виставок науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!», робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, робіт юних дизайнерів та декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край».
Зразки саморобних ігор та іграшок, архітектурні моделі, космічна та промислова техніка, прилади радіоелектроніки та електротехніки, вироби з природніх матеріалів, вишивка, ізонитка, витинанки, писанки, вироби з бісеру та в`язані гачком, народні ляльки та м`які іграшки, петриківський розпис, пейзаж та графіка – всі ці яскраві експонати створили неперевершену атмосферу у виставковій залі ЦДЮТ, де з 18 по 22 травня 2020 року було проведено районні заочні виставки-конкурси науково-технічної творчості учнівської молоді та декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва. Метою заходу було залучення дітей до науково-технічної творчості, підведення підсумків роботи гуртків, пропаганда та популяризація досягнень дитячих колективів з декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва. На виставку було подано 49 робіт вихованців (учнів) закладів позашкільної та загальної середньої освіти. Естетичність, дидактична доцільність, застосування експонатів, оригінальність ідеї (конструкції), трудомісткість виготовлення та складність, дієздатність, виконання вимог правил техніки безпеки та якість технічної документації – це критерії, які характеризують учнівські роботи. Високим рівнем якості та найбільшою кількістю експонатів в особистому заліку відзначені юні раціоналізатори та дизайнери Підгаєцького центру дитячої та юнацької творчості (кер. Мошна І.О., Симко Д.І., Ливак Н.І.).
Виставки-конкурси продемонстрували грунтовну роботу вчителів трудового навчання, керівників гуртків з розвитку творчих здібностей школярів, залучення їх до раціоналізаторства та винахідництва. Роботи учнів Голгочанської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Чвиль Г.П.), Завалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Барбарич С.Д.)., Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Сабат І.В.), Підгаєцької гімназії імені Маркіяна Паславського (керівник Свінціцька Н.М.), опорного закладу «Підгаєцька ЗОШ І-ІІІ ступенів» (керівники Гатала М.Р., Кіяк О.В.), філії «Бронгалівська І-ІІ ступенів» (керівники Яєчник П.Т., Крутиголова О.Я.), Вербівської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Будзяк В.Ф.), Гнильченської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Кудла В.М.), Мужилівської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Цяпута Г.М.), Носівської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Бучацька І.І.), філії «Поплавська ЗОШ І-ІІ ступенів» (керівник Стояк О.Л.), Сільцівської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Бензак В.Я.) та Угринівської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Гальчак О.О.) відзначалися творчою винахідливістю, майстерністю і оригінальністю конструкції.
Щира дяка директору Підгаєцького центру дитячої та юнацької творчості Олесі Нікітюк, методисту Юрію Кравченку та керівникам гуртків за організаційно-технічний супровід виставок. У ІІІ декаді травня найкращі експонати будуть продемонстровані на онлайн обласних заочних виставках.
Бажаємо успіхів!

 

Категорія: Методична робота | Переглядів: 161 | Додав: pidgajcimk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz