Неділя, 28.04.2024, 23:51
Вітаю Вас Гість | RSS



Комунальна установа "Підгаєцький методичний кабінет" 
Підгаєцької районної ради Тернопільської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:17
Семінар учителів трудового навчання

Ми позбавляємо дітей майбутнього,

якщо продовжуємо навчати сьогодні

так як навчали цього вчора.

 

Джордж Дьюї

     Саме під таким гаслом 18 листопада 2019 року на базі Завалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Оксана Корба) пройшов семінар-кругозір учителів трудового навчання з проблеми «Створення  умов для розвитку критичного мислення на уроках трудового навчання» (з досвіду роботи учителя трудового навчання Софії Барбарич). Відкрила заняття методист районного методичного кабінету Наталія Чернець. Шляхом демонстрації презентації розкрила етапи навчання критичного мислення через структуру навчального заняття та характер основних критеріїв ефективності розвитку навичок критичного мислення, ознайомила з методичними аспектами технології.

      Софія Барбарич презентувала досвід роботи з визначеної проблеми та продемонструвала форми та методи роботи на уроці трудового навчання у 7 класі з відображенням педагогічної системи, в якій подано поради як побудувати урок, зробити його цікавим, навчити учнів мислити критично для прийняття рішень та вирішення проблем.

       Для активізації пізнавальної діяльності,  розвитку творчої та креативної особистості важливим фактором є наявність творчого та креативного наставника. Тому на занятті вчителі трудового навчання займалися різноманітною творчою діяльністю для розвитку власних здібностей, в групах визначили основні умови для розвитку критичного мислення на уроках, шукали нестандартні шляхи вирішення різноманітних ситуацій з визначеної проблеми.

      У рамках семінару-кругозору народною майстринею Анною Янкович проведено майстер-клас «Виготовлення декоративного вінка» (робота з фоаміраном). Повчитися цій майстерності мали можливість і педагоги, і школярі. Це ремесло передалося всім: майстриня кожному донесла особливості техніки, показала прийоми роботи. Фінальним результатом стало виготовлення декоративних квіток, які були складені у символічний вінок. Учителі, натхненні участю у практичному занятті,   зможуть давати майстер-класи учням у своїх школах. Учасники семінару були захоплені виставкою авторських робіт Анни Янкович.

      За круглим столом проведено аналіз та самоаналіз педагогічної діяльності, прийнято методичні рекомендації.

      Заняття було цікавим, пізнавальним і корисним для кожного. На згадку про цей день залишаться гарні спогади, спільні фото та, звичайно ж, вироби, виготовлені власноруч.

 

 

Категорія: Методична робота | Переглядів: 186 | Додав: pidgajcimk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz