Середа, 24.04.2024, 15:50
Вітаю Вас Гість | RSS



Комунальна установа "Підгаєцький методичний кабінет" 
Підгаєцької районної ради Тернопільської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:48
Звіт про роботу ММО у Завалівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

        У 2014-2015 н.р. в Завалівській ЗОШ І-ІІІ ступенів працювали такі методичні об’єднання:

  -   ММО учителів української мови та літератури і математики;

   - ШМО вчителів початкових класів та класних керівників 5-11 класів.

       ММО вчителів математики працювало над проблемою «Виховання в учнів інтересу до вивчення математики, підвищення рівня компетентності школярів в галузі математичних та забезпечення умов для досягнення кожним учнем практичної компетентності».

     З цією метою проведено 4 засідання МО, на яких обговорено МР про викладання математики у новому навчальному році, підсумки ЗНО з математики. Проведено круглий стіл «Розвиток креативного потенціалу учнів на уроках математики». Вчителі математики ділилися матеріалами практичного використання математичних знань. Розглянуто питання проблемного навчання як засобу розвитку творчих здібностей в умовах особистісно – зорієнтованого навчання ( вч. Думська Г.В.).

     Обговорено сценарій позакласного заходу «Вчителем школа стоїть» підготовленого вчителем  математики Чистухом В.Я. до 125 – річчя від дня народження Т.І.Гули. Заслухано питання про реалізацію у практичній діяльності проекту професійного зростання Чистуха В.Я. Складено спільні завдання для І етапу Всеукраїнської олімпіади з математики, обговорено питання підготовки до ІІ етапу олімпіади, Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру та складання завдань для ДПА в 9 та 11 класах».

      ММО учителів української мови та літератури працювало над проблемою «Використання інтерактивних форм і методів на уроках української мови та літератури з метою розвитку креативних здібностей учнів, формування у школярів громадянської компетентності». Учителі МО провели 4 засідання. Обговорили питання нових підходів до викладання української мови та літератури. Провели відкриті уроки на тему: «Леся Українка. Розповідь про життя поетеси,її мужність і силу думки. Тема гармонійного єднання людиною з природою у вірші «Давня весна» ( учитель Угринівської ЗОШ І-ІІ ст.  Корба Л.Б.),  М.Вінграновський «Сіроманець».Захоплююча і драматична історія про хлопчика й вовка як приклад гармонії людини й природи. Гуманізм поезії.».(Учитель Носівської ЗОШ І-ІІ ст. Бавдис Н.І.) Презентували елементи з досвіду роботи над курсовими проектами Обговорювали питання підготовки до ДПА з української мови у 9 класі.

В МО вчителів початкових класів входять учителі Завалівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Яблунівської ЗОШ І ст. МО працювало над проблемою: «Розвиток життєвих компетентностей учнів під час навчально – виховного процесу». Опрацювали інструктивно – методичні матеріали щодо організації навчально – виховної роботи в початкових класах. Провели відкриті уроки з математики в 1 класі (уч.Клюба М.Р.),Галущак І.Я. поділилась досвідом використання ІКТ на уроках математики. Вихователь ГПД Грабар О.М. провела виховний захід «У світі чарівної казки». Учитель 3 класу Заяць С.Л. провела КВК на тему «Буду я природі другом». Обговорено питання впливу комп’ютера на навчання і виховання учнів (уч. 2 класу Фуч М.І.).

      МО класних керівників 5-11 класів працювало над проблемою: «Розвиток життєвих компетентностей учнів під час навчально – виховного процесу». На засіданнях обговорювались питання виховної роботи, класні керівники ділилися досвідом роботи. Проведені виховні заходи «Доброта і милосердя врятують світ» ( Банах О.М. 6 клас), « Любімо пісню українську»( Чистух В.Я. 7 клас), « Мої життєві принципи»( Дуркало Л.Б. 9 клас), «Обов’язок. Відповідальність. Совість»( Побурко І.В.).

ФУЧ М.В., ЗДНВР Завалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

 

Категорія: Методична робота | Переглядів: 604 | Додав: kedych | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz