П`ятниця, 29.03.2024, 00:59
Вітаю Вас Гість | RSS



Комунальна установа "Підгаєцький методичний кабінет" 
Підгаєцької районної ради Тернопільської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:53
Семінар учителів історії у Литвинівській ЗОШ

Європа починається з нас

 

Про інтеграцію в Європу серед української громадськості мова вже йде давно. Одні вважають, що оскільки за географічними мірками Україна – серце Європи, то вона уже негайно повинна ввійти в європейську асоціацію, інші стверджують, що Україна до об’єднання ще не готова. Поки триває дискусія в політичних колах молодь першою каже своє слово і виходить на майдан. Саме цей крок свідчить про формування в Україні громадянського суспільства.

На базі Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 03 грудня 2013 року відбувся районний семінар-практикум вчителів історії та правознавства.

Задушевною і вічно живою піснею, хлібом – сіллю зустріли діти вчителів історії та правознавства шкіл району і запросили їх до співпраці. Кабінет суспільствознавчих дисциплін прикрашала емблема і наш жовто - блакитний прапор, а робочу обстановку обіцяли наявність комп’ютера, телевізора і десять допитливих, впевнених в собі, ерудованих, творчих дітей.

Європа починається з нас. Так говорили  учасники євро клубу «Обрій», який з 2009 року діє при Литвинівській ЗОШ І-ІІІ ст. (координатор вчитель історії Данилович Марія). Ще з вересня місяця, спланувавши свою роботу, члени євро клубу на чолі з президентом Волинським Романом, почали працювати над проектом «Молодь і Європа». Результативністю своєї творчої, пошуково-дослідницької діяльності євроклубівці поділилися 3 грудня з вчителями історії Підгаєцького району, які приїхали в Литвинівську ЗОШ І-ІІІ ст. на семінар – практикум.

Президент євро клубу запропонував у формі «вільного стільця» кожному взяти участь у розмові, адже, особливо в дні євро майдану, дітям так важливо почути думку істориків, виважено зробити для себе висновки.

 На обговорення винесено три важливих питання: «Ми обираємо Європу?», «Чому молодь?», «Які європейські цінності нам близькі?». Учні виступали у ролях статистів, аналітиків, правознавців, оптимістів і скептиків, дискутували з учителями.  На засіданні використовували слайдові презентації, ролики ТСН, таблиці та графіки. Організували телеміст з Німеччиною, де перебуває їх учителька Червінська Г.М.

На засідання діти запросили двадцятиоднорічну Гусар Катерину, яка з 13 років проживала з своїми батьками і вчилася в Італії. Спілкування з Катею про італійські школи, спосіб життя молодих людей, дало змогу присутнім зробити висновок про високий рівень демократії в країнах Європи.

На завершення діти посвятили вчителів історії в почесні члени євро клубу «Обрій» і подарували їм значки-емблеми. Історики з великим зарядом дитячої любові вирушили в Підгайці на віче, а члени євро клубу додали ще одну цінну краплинку до формування своєї громадянської позиції.

Так, саме вчитель покликаний творити революцію в серці молодої людини, через уроки громадянської освіти, євро клуби, гуртки, позакласні заходи, бо тільки так починається наш шлях до Європи.

 

Категорія: Манюк С. І. | Переглядів: 428 | Додав: kedych | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz