Субота, 20.04.2024, 09:40
Вітаю Вас Гість | RSS



Комунальна установа "Підгаєцький методичний кабінет" 
Підгаєцької районної ради Тернопільської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:45
Перебування дітей із Донецької області на Підгаєччині

        З 3 по 10 січня 2016 року на Підгаєччині перебували діти із Волноваського та Мар’їнського районів Донецької області, які прибули на Тернопільщину на запрошення голови Тернопільської обласної державної адміністрації Барни С.С.

       Керівники навчальних закладів с. Мирне та с. Мужилова, начальник відділу освіти Слюзар В.І., працівники відділу освіти та районного методичного кабінету підготували програму перебування дітей у нашому районі, яку погодили із головою Підгаєцької РДА Колодницькою А.І.

        3 січня з хлібом і сіллю зустріли гостей жителі с. Мирного та с. Мужилова, в сім’ях яких мали проживати діти.  4 січня діти зустрілися із однолітками на базі шкіл. Тренінгові заняття, знайомства, обмін думками дали можливість налагодити дружні стосунки між дітьми Сходу і Заходу України.

       5 січня для дітей було організовано екскурсію у шкільний музей Духовності с. Мирне завідувачем музею Зьомко Г.П., екскурсію м. Підгайці, яку провів краєзнавець Степан Колодницький. Після обіду, який був організований адміністрацією Підгаєцької ЗОШ І-ІІІ ступенів учнів гостинно зустріли у Підгаєцькому центрі дитячої та юнацької творчості. Гуртківці ЦДЮТ запропонували різдвяну програму, що включала дійства різдвяно-обрядового календаря. Згодом діти взяли активну участь у різдвяному карооке. Гості залюбки розучували нові колядки та щедрівки.

      6 січня для дітей організовано екскурсійну поїздку у Марійський духовний центр с. Зарваниці, де був організований обід та екскурсія.

      Діти цього ж дня мали змогу долучитися до підготовки Святої вечері у родинах, а 7 січня вперше брали участь в Божественних літургіях, де громади разом молилися за їх здоров’я та мир в Україні. Згодом ходили колядувати з вертепом, де цілковито поринули у місцеві обрядові традиції.

       8 січня, завдяки обласній державній адміністрації, для дітей була організована екскурсія у Збаразький замок та Почаївську Лавру. Разом із Кедич І.Ф., завідувачем Підгаєцьким РМК, діти мандрували історичними стежками нашого краю у замку. У Почаївській Лаврі делегацію гостинно зустрічали представники Кременецької РДА та духовенства Лаври. Дітей запросили на обід у трапезну Лаври з благословення настоятеля Лаври, вручили солодкі подарунки, провели цікаву, незабутню екскурсію центром православ’я Тернопільщини. Втомлені, але сповнені незабутніх вражень, діти повернулися у родини.

         9 січня діти мали зустріч із головою Підгаєцької РДА Колодницькою А.І., головою Підгаєцької районної ради Баран І.П. та начальником відділу освіти Слюзаром В.І., на якій розповідали про свої враження та отримали солодкі подарунки і сувеніри, які їм підготували навчальні заклади району Цього ж дня зустрічалися з головою Тернопільської ОДА Барною С.С., разом колядували, ділилися враженнями від побаченого і почутого на Тернопільщині. Отримали солодкі подарунки від голови ОДА, побували на екскурсії по місту Тернополю, розважалися у  торгово- розважальному центрі «Подоляни».

     Щира вдячність за підтримку Колодницькій А.І., голові Підгаєцької РДА, Баран І.П., голові Підгаєцької районної ради, Слюзару В.І., начальнику відділу освіти, сільським головам Цяпуті С.П.(с. Мирне) та Широкому В.Й.( с. Мужиків), педагогічним колективам навчальних закладів району, директорам Мирненської ЗОШ Ковалишину М.І., Мужилівської ЗОШ Криворучці Л.К. Окрема вдячність родинам, в яких перебували діти:

  • с Мирне – Лапшинська М.О., Бланків М.Ф., Ширякіна Н.Б., Ця пута С.П., Кулинич М.М.;
  • с. Мужилів – Богдан М.М., Верцюх С.М., Квецко Б.В., Клакович Н.В., Крушельницькій В.М., Нижник М.М.

     Сподіваємося, що діти донесуть у свої родини, шкільні колективи дух  традицій нашого краю, почуття єдності, гордості за те, що вони українці.

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 343 | Додав: kedych | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz