Субота, 20.04.2024, 00:44
Вітаю Вас Гість | RSS



Комунальна установа "Підгаєцький методичний кабінет" 
Підгаєцької районної ради Тернопільської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:33
Обласний семінар методистів РМК з трудового навчання

  15 жовтня у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти, з метою обговорення актуальних проблем, вироблення спільних підходів щодо планування системи дій і заходів, спрямованих на підвищення якості технологічної освіти регіону та поширення досвіду РМК Підгаєцького району з проблеми реалізації діяльнісного підходу в навчальному процесі, відбувся обласний семінар-практикум методистів з трудового навчання, технологій та креслення РМК(ТКМЦНОІМ, ММК).

 З вітальним словом до присутніх звернулась завідувач Підгаєцьким районним методичним кабінетом Кедич І.Ф.. Вона окреслила пріоритетні напрямки розвитку методичної служби району. Методист РМК  Чернець Н.В. зосередила увагу присутніх  на організації роботи районного методичного об'єднання вчителів трудового навчання ЗНЗ району щодо реалізації Концепції технологічної освіти. Про особливості впровадження методики діяльнісного підходу в навчально-виховний процес освітніх закладів учасників зібрання ознайомив Колодійчук О.Я., методист ТОКІППО, кандидат педагогічних  наук. Уруський В.І., заступник директора ТОКІППО зосередив увагу на перевагах діяльнісного підходу в світлі сучасних наукових досліджень. На важливості психологічних аспектів створення умов для формування особистості учнів на уроках трудового навчання як суб’єкта майбутньої професійної діяльності наголосив Кавецький В.Є., доцент ТОКІППО.

         З питань оновлення діяльнісного змісту технологічної освіти школярів, створення умов для розвитку особисті шляхом використання діяльнісного підходу на уроках трудового навчання та використання діяльнісно-орієнтованих технологій для підготовки школярів до професійного самовизначення поділилися досвідом Свінціцька Н.М., вчитель Підгаєцької гімназії, Гатала М.Р., вчитель Підгаєцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Гишка В.Я.,  вчитель Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Халупа Т.Я., вчитель Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, акцентував увагу присутніх на ефективності впровадження проектної та дослідницької діяльності у позакласній роботі з трудового навчання шляхом демонстрації відеозвіту про діяльність гуртка «Моделювання». Майстер-клас «Нетрадиційне ткацтво» провела вчитель  Мирненської ЗОШ І-ІІ ступенів Івашків Б. І.

Учасники зібрання мали змогу оглянути виставку творчих досягнень учнів ЗНЗ Підгаєцького району та власних виробів керівника гуртка Підгаєцького ЦДЮТ  «Бісероплетіння» Мізик М.Б. та вчителя Поплавської ЗОШ І-ІІ ступенів Стояк О.Л.. Завершився семінар-практикум круглим столом, на якому вироблено рекомендації та накреслено основні шляхи підвищення якості та результативності технологічної освіти, впровадження діяльнісного підходу на уроках трудового навчання, технологій та креслення.

 

 

 

Категорія: Чернець Н. В. | Переглядів: 579 | Додав: kedych | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz