Четвер, 25.04.2024, 09:20
Вітаю Вас Гість | RSS



Комунальна установа "Підгаєцький методичний кабінет" 
Підгаєцької районної ради Тернопільської області

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:37
До уваги керівників освітніх установ району

Лист МОН “Щодо окремих питань Закону України «Про освіту»”

№1/9-604 від 09.11.2017

Шановні колеги!

     За результатами наради керівників органів управління освітою з питань окремих норм Закону України «Про освіту» (далі – Закон), що відбулася 02.11.2017 під головуванням Міністра освіти і науки України, інформуємо.

     Відповідно до статті 30 Закону всі заклади освіти мають формувати відкриті та загальнодоступні ресурси з інформацією про свою діяльність та оприлюднювати таку інформацію. У частині 2 цієї статті міститься перелік усієї інформації та документів, відкритий доступ до яких зобов’язані забезпечувати заклади освіти на своїх веб-сайтах, а у разі їх відсутності – на веб-сайтах своїх засновників. Згідно з частиною 3 цієї ж статті Закону заклади освіти, що отримують публічні кошти, та їх засновники зобов’язані оприлюднювати на своїх веб-сайтах кошторис і фінансовий звіт про надходження та використання всіх отриманих коштів, інформацію про перелік товарів, робіт і послуг, отриманих як благодійна допомога, із зазначенням їх вартості, а також про кошти, отримані з інших джерел, не заборонених законодавством.

    З метою дотримання норм Закону необхідно надавати місцевим органам управління освітою, методичним службам та навчальним закладам роз’яснення з зазначеного вище питання, а після 1 грудня 2018 року здійснити моніторинг забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

    Крім цього, до Міністерства часто звертаються з проханням надати роз’яснення щодо функціонування навчально-виховних комплексів (далі – НВК), оскільки такий тип закладів не передбачено Законом, а також Законами України «Про загальну середню освіту» та «Про дошкільну освіту». Звертаємо Вашу увагу, що згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу XII Закону «переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із цим Законом здійснюється протягом п’яти років з дня набрання чинності цим Законом». До того ж, пунктом 4 статті 22 Закону передбачено, що заклад освіти може здійснювати освітню діяльність одночасно на різних рівнях освіти, в тому числі на рівні дошкільної та початкової загальної середньої освіти, та утворювати для цього структурні підрозділи. Таким чином, заклад загальної середньої освіти може мати в своєму складі дошкільне відділення як структурний підрозділ.

   Також звертаємося з проханням посилити увагу та надавати допомогу у забезпеченні необхідних умов для закладів загальної середньої освіти які здійснюють дослідно-експериментальну роботу всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти».

 

З повагою Заступник Міністра

Павло Хобзей

Категорія: Методична робота | Переглядів: 425 | Додав: kedych | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz